Arjen ble årets sildeelsker
Pelagisk Forening og Norges Sjømatråd inviterte onsdag til Sildegilde i Oslo, med fokus på norsk sild og verdien den har for både næring og kultur.
18.09.2025 11:03 | Av Anette UddénDen norske silda fikk sin velfortjente hyllest under årets Sildegilde i Oslo. Arrangementet samlet sildeentusiaster, politikere, influencere og andre inviterte gjester til en kveld der tradisjon møtte innovasjon.
Sildelaget som stolt sponsor
Sildelaget var blant sponsorene for arrangementet.
- Vi syns det er bra, og ikke minst viktig med slike arrangementer som fremmer silda. Vi er glade for å kunne bidra som sponsor, sa Roar Bjånesøy, leder for kommunikasjon og strategi i Sildelaget.
Arjen Kraaijeveld ble årets sildeelsker
Under arrangementet ble Arjen Kraaijeveld hedret med tittelen Årets sildeelsker. Prisen ble delt ut som en anerkjennelse for hans mangeårige innsats for å løfte sildens status i norsk matkultur.
Juryens begrunnelse la vekt på Arjens over 15 år lange engasjement for å gi silda en ny plass i det norske matlandskapet. Han har vist hvordan sild kan være både folkelig og gourmet, og har bidratt til å gjøre den relevant for nye generasjoner.
– Jeg jobber til vanlig med brannsikkerhet, så jeg pleier å si at jeg brenner for sild, sa Arjen med et smil i sin takketale.
Arne Hjeltnes ledet kvelden
Kveldens konferansier var Arne Hjeltnes, som med sin velkjente formidlingsevne ledet publikum gjennom programmet. Juviksild var også til stede, og Hanne-Cecilie Sporsheim leverte et friskt budskap fra scenen:
– Ut med den gamle silde, og inn med Silda 2.0. Nå skal silda ut til de unge og, sa hun, og understreket behovet for å modernisere sildas image.

Konferansier Arne Hjeltnes og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. (Foto: Sildelaget/Roar Bjånesøy)
Sild i alle varianter
Norske Kokkers Landsforening stod for serveringen, og menyen bød på silderetter i mange varianter, fra klassiske til kreative nytolkninger.
|
Menyen Forrett Dessert |
Se bilder av noen av de lekre silderettene som ble servert i bildekarusellen under.