Bergen matfestival 2024
Er du klar for en pelagisk smaksopplevelse?
30.08.2024 12:00Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival blir arrangert 6. - 7. september. Festivalen blir å finne på Festplassen, i Byparken, på Torgallmenningen og på ulike festivalrestauranter. Blant de lokale matprodusentene i år finner du flere pelagiske delikatesser som matjessild fra Arjen, ulike typer sild fra Juviksild, og grillet pir.
Sildelaget støtter disse aktørene fordi vi er opptatt av å fremme norsk pelagisk sjømat. Vårt ønske er å sikre at både tradisjonsrik og nyskapende sjømat når ut til flere, og vi ser viktigheten av å løfte frem de fantastiske produktene som finnes her i Norge.
Godfisk-klassen 2024
I år blir det også et heftig sjømatoppgjør når 10.klassinger fra ulike ungdomsskoler i Bergen barker sammen for å vise frem sine kulinariske ferdigheter og konkurrere om å lage den diggeste sjømaten.
Godfisk.no og Bergen Matfestival går sammen om å arrangere dette spennende Vestlandsoppgjøret, som finner sted på scenen på Festplassen fredag 6. september kl. 12.00.
Arrangementet er en del av festivalens satsing på å fremme lokal sjømat og inspirere unge kokkespirer til å utforske matlagningens verden.
Festivalprogram |
Åpningstider på Festplassen, Torgallmenningen og i Byparken: Fredag 6. september: Bergen Matfestival kl. 12 – 19 – Salg av lokalmat og drikke på Festplassen og Torgallmenningen (gratis inngang) |
Kart over festivalområde:
Markeringene i gult viser hvor Arjen med matjessild, Juviksild og Slowfood Bergen vil stå.
(Foto: Bergen Matfestival)