Meny

Bergen Matfestival 2025

Sjømat
article image Foto: Norges Sildesalgslag/Anette Uddén

Fra fredag 5. september til lørdag 6. september brer Bergen Matfestival seg ut over sentrum.

03.09.2025 15:35 | Av Anette Uddén

Tradisjonen tro støtter Sildelaget både Juviksild, Arjen og Slow Food Bergen, som vil stå på Festplassen og servere sild- og makrellretter gjennom hele festivalen, både fredag og lørdag. 


Hanne-Cecilie og Jon-Ragnvald under fjorårets matfestival i Bergen (Foto: Sildelaget). 

I takt med det pågående makrellfisket setter også Sildelaget i år ekstra fokus på makrellen. Det blir flere spennende aktiviteter som løfter fram denne allsidige fisken, alt fra kokkedemo og grilling til sceneshow og smaksprøver. I tillegg inviteres publikum til et “Smak og prat”-arrangement, hvor matjessild blir servert i kombinasjon med sider, i samarbeid med Kolonialen Sann. Sistnevnte krever billettkjøp. 


Sjekk ut hele det pelagiske programmet under: 

Lørdag 6. september 

  • Makrellstørje-show på scenen på Festplassen kl.13 - 15 med NAMA. Makrellstørjen er på 261 kg og det vil være fiskere fra West Coast Tuna tilstede. 

  • Makrell til hverdags og fest med brødrene Lidal, kl. 15.30 – 16.30 på scenen på Festplassen. 

  • Kokkedemo i sjømatteltet på festplassen kl.14.30: Kokken Morten Klever vil demonstrere grilling av makrell fra Hjønnevåg.

  • Smak og prat teltet: Sidersmaking i kombinasjon med mat. Matjessild vil brukes om hverandre med andre råvarer og hva som passer best. (Ulike smakinger som krever billett). 

 

For mer info om festivalen, les her.