Meny

Bjørgen deler sine sjømaterfaringer

article image Foto: Norges Sildesalgslag

- Jeg er engasjert i ungdom, og spesielt i ungdom som driver med idrett. Jeg ønsker å være en god rollemodell, og vil derfor dele mine erfaringer med disse ungdommene, sier Marit Bjørgen, som nå lanserer et nytt undervisningsopplegg  i samarbeid med Norges sjømatråd.

25.09.2013 09:01

Opplegget er utviklet for trenere og aktiv idrettsungdom, og basert på hennes egne erfaringer med kosthold, trening og hvile. Med seg på lanseringen hadde Bjørgen en gruppe unge langrennsløpere fra Bærums Verk IF, som allerede har testet ut opplegget. Sammen lagde de laksewraps, mens de diskuterte trening og kosthold.

- Den største oppturen kom etter at jeg la om kostholdet, og spiste mer sjømat. Derfor vil jeg gjennom dette opplegget inspirere unge utøvere til å ha et smart kosthold med mye fisk, sier Bjørgen.

Et godt kosthold betyr mye for at ungdom skal trives i idrett og på skolen. Det er også viktig at ungdom som trener mye får i seg nok og smart mat. Det vil Sjømatrådet og Marit Bjørgen gjøre idrettsklubber oppmerksomme på gjennom Marits metode.

- Det er et problem at ungdom spiser mindre fisk enn anbefalt. Marit Bjørgen er verdens beste langrennsløper, og hun er også verdens beste forbilde. Derfor er vi glade for at hun sammen med Sjømatrådet har laget undervisningsopplegget Marits metode, som gir råd og veiledning om kosthold og trening, sier Lars Fredrik Martinussen i Norges sjømatråd til egen nettside.

Fire tips fra Marits metode

  1. Treningsglede: Gjør noe du liker, treningen og konkurranser skal ikke føles som press, men gi deg glede.
  2. Motivasjon: Sett deg tydelige mål og delmål, gled deg over små og store seiere.
  3. Smart kosthold: For at kroppen skal fungere godt, må den ha riktig, regelmessig og nok mat. Et smart kosthold med mye sjømat gjør at du får mer effekt av treningen. Jeg er glad i fisk og 
sjømat, og det holder meg frisk og sterk.
  4. Balanse: Prøv å få til en balanse mellom alle gjøremål. Du må ha tro på deg selv, og tørre å prioritere bort det som skaper ubalanse.