Meny

Fullt hus og sild i fokus under Hardanger Matsymposium

Sjømat
article image Foto: Norges Sildesalgslag

Med støtte fra Sildelaget fikk silda en velfortjent plass i rampelyset under sildebordet i Ulvik lørdag.

23.06.2025 10:15 | Av Anette Uddén

For andre året på rad inviterte Slow Food til Hardanger Matsymposium, og i år var det silda som stod i fokus. Det var ingen ledige plasser i naustet ved fjorden da sildebordet startet klokken 16 lørdag 21. juni i Ulvik.

Rundt bordet kunne gjestene nyte et bredt utvalg silderetter, servert på en planke og på menyen stod blant annet: 

  • Stoltenbergsild
  • Kryddersild i lefse med løk og rødbeter
  • Matjessild med creme fraîche på brød
  • Spekesild med reddik og dill
  • Kryddersild med blomkålpuré og syltet rødløk
  • Nubbesild med potet
  • Eggesalat med vaktelegg og sild
  • Klassisk sursild på rugbrød
  • En frisk rømme- og pepperrotsalat med kryddersild
  • Kryddersild med waldorfsalat

De ulike silderettene ble paret med tre nøye utvalgte lokale sidere, noe som løftet smaksopplevelsen ytterligere. 


Planken med de ulike silderettene. For å gi ganen et lite avbrekk mellom de mange sildevariantene, ble det servert en mild  ertesuppe som bidro til å nøytralisere smakene. (Foto: Norges Sildesalgslag). 

For de som ikke fikk nok sild i Hardanger, byr Gladmatfestivalen i Stavanger denne uken på flere smaksrike muligheter til å utforske sildens mangfold. Vil du vite mer om programmet og hvordan du kan få med deg silda der, kan du lese videre under.