Fullt hus og sild i fokus under Hardanger Matsymposium
Med støtte fra Sildelaget fikk silda en velfortjent plass i rampelyset under sildebordet i Ulvik lørdag.
23.06.2025 10:15 | Av Anette UddénFor andre året på rad inviterte Slow Food til Hardanger Matsymposium, og i år var det silda som stod i fokus. Det var ingen ledige plasser i naustet ved fjorden da sildebordet startet klokken 16 lørdag 21. juni i Ulvik.
Rundt bordet kunne gjestene nyte et bredt utvalg silderetter, servert på en planke og på menyen stod blant annet:
- Stoltenbergsild
- Kryddersild i lefse med løk og rødbeter
- Matjessild med creme fraîche på brød
- Spekesild med reddik og dill
- Kryddersild med blomkålpuré og syltet rødløk
- Nubbesild med potet
- Eggesalat med vaktelegg og sild
- Klassisk sursild på rugbrød
- En frisk rømme- og pepperrotsalat med kryddersild
- Kryddersild med waldorfsalat
De ulike silderettene ble paret med tre nøye utvalgte lokale sidere, noe som løftet smaksopplevelsen ytterligere. 
Planken med de ulike silderettene. For å gi ganen et lite avbrekk mellom de mange sildevariantene, ble det servert en mild ertesuppe som bidro til å nøytralisere smakene. (Foto: Norges Sildesalgslag).
For de som ikke fikk nok sild i Hardanger, byr Gladmatfestivalen i Stavanger denne uken på flere smaksrike muligheter til å utforske sildens mangfold. Vil du vite mer om programmet og hvordan du kan få med deg silda der, kan du lese videre under.