Gladmatfestivalen 2025 nærmer seg
25. - 28. juni går Gladmatfestivalen av stabelen i Stavanger for 27. gang.
18.06.2025 13:00 | Av Anette UddénGladmatfestivalen inviterer til fire dager med smaksopplevelser, matglede og folkeliv i hjertet av Stavanger. Festivalen, som regnes som en av Nordens største matfestivaler, har rundt 250 000 besøkende hvert år og i år byr festivalen på et mangfoldig program med alt fra kokkekonkurranser og street food til bryggeri- og siderområde, barneaktiviteter og Gladmatnatt i Fargegata.
EAT AS MATJES YOU CAN!
Også i år blir Arjen Kraaijeveld og finne blant utstillerne. Han vil stå klar med sin signaturrett, jomfrusildfilet i lompe, servert med rømme, rødbeter og hakket løk – en smaksopplevelse som har blitt et fast innslag på festivalen. 
Fornøyde festivaldeltakere som får smake på matjes i lompe under festivalen i 2024. (Foto: Arjen Kraaijeveld).
I år får Arjen også besøk av sin kinesiske samarbeidspartner Hanzhen, som er i Norge for å dokumentere og markedsføre norsk sild til det asiatiske markedet. Sammen jobber de med å sende en container med jomfrusild til Kina, og besøket på Gladmat blir en viktig del av historiefortellingen i sosiale medier rettet mot kinesiske forbrukere.
Så enten du er nysgjerrig på matjes, interessert i sjømatens reise til Asia, eller bare vil nyte en klassiker i Stavanger – ta turen innom Matjesboden til Arjen under Gladmat 2025.

Matjesboden til Arjen under Gladmat 2024. (Foto: Arjen Kraaijeveld).