Meny

Grillet makrell = sommer!

article image Foto: Norges Sildesalgslag

Hva med smak av sommer selv om godværet er ustabilt?

14.08.2012 14:55
En tøtsj av sommer med for eksempel makrellfilet på grillen!
Som følge lager du en frisk sommersalat av tomater, reddik og gressløk. Serveres med litt brød – og kanskje noe duggende drikke gjør det enda mer sommerlig?

Grillet makrell med sommersalat
Du trenger til 4 personer:
750 g makrellfilet,
Salt og pepper,
Olje

Sommersalaten:
Et par røde og godt solmodne tomater,
1 bundt reddiker,
½ agurk,
1 spiseskje gressløk,
1 dl baconost,
1 dl lettrømme

Slik gjør du:
Sommersalaten: Skjær tomatene i tynne båter, reddikene og agurken i tynne skiver. Bland grønnsakene med gressløken. Visp sammen baconost og rømme. Spe gjerne med litt melk til det blir en passe fyldig dressing. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.

Makrellen:
Dryss salt og pepper på filetene, pensle dem med olje og legg fileten på grillen eller i en grillpanne med god varme i ca 2 minutter på hver side. Server makrellen nygrillet, med salat og brød. Nypoteter er et utmerket alternativ.

For flere oppskrifter : http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Grillet-makrell-med-sommersalat