Hva med 7 sorter fisk til jul?
For å få i seg de ulike næringsstoffene som finnes i sjømat kan man spise ulike typer fisk og sjømat. Og ofte er det ikke så mye som skal til.
07.12.2023 17:03Rømmesild, kryddersild, sursild, røkelaks eller varmrøkt makrell. Alle disse kan spises som pålegg og være med på å dekke dagsbehovet for enkelte næringsstoffer. Spiser du for eksempel en brødskive med sild dekker du dagsbehovet for vitamin D, noe som er spesielt viktig på vinteren når vi har lite sol. Sild er i tillegg også rik på marine omega-3 fettsyrer. Og hvis du vil dekke behovet for marint omega-3 for flere dager, så er det bare å ta en brødskive med makrell.
For å sørge for at man får i seg riktig mengde av de ulike næringsstoffene, er nøkkelen å spise variert og velge både magre og fete fiskeslag, sier sjømatforsker Lisbeth Dahl. Så, hvis du spiser både torsk og kveite, men samtidig legger til litt sild og makrell på brødskiva, har du fått i deg mange nyttige næringsstoffer i en høytid som ellers er preget av mye kjøtt og sukker.
Denne saken ble først publisert i desember 2017, men er oppdatert i desember 2023. Les hele saken her.