Kokkespirer møtte sjømatens verden på Kokkecampus
Denne uken har 17 unge kokkespirer fra hele landet deltatt på Kokkecampus i Oslo, en arbeidslivsorientert uke i regi av Norske Kokkers Landsforening.
26.06.2025 14:00 | Av Anette UddénMålet med uken er å inspirere og motivere de unge til deres fremtidige karriere som kokk og å gi dem et unikt innblikk i hva yrket innebærer i praksis.
Årets deltakere kommer fra 15 ulike videregående skoler, og programmet har vært både variert og lærerikt. Her har de unge fått dykke ned i alt fra kokkeuniformens betydning, til innsikt i matbransjens aktører som ASKO Servering, TINE og Santa Maria.
Sild, taskekrabbe og sei
Torsdagens høydepunkt var Masterclass med landslagskaptein Håvard Onsøyen og Josefine Arnesen, der deltakerne fikk en innføring i fine dining"-plating og arbeidet med noen av havets flotte råvarer: sild, taskekrabbe og sei.
![]() |
![]() |
![]() |
Landslagskaptein Håvard Onsøyen anretter en av silderettene her etter fine dining-plating metoden. (Foto:Camilla Jahren/Porsgrund Porselen)
Skal inspirere flere til å spise norsk sjømat
Norges sjømatråd, Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag står samlet bak en samarbeidsavtale med NKL, gjennom merkevaren Godfisk.no. Målet med avtalen er å inspirere flere til å spise god norsk sjømat, og forsterke sjømatens posisjon som det fremste symbolet på norsk mattradisjon og kystkultur.


