Meny

Kokkespirer møtte sjømatens verden på Kokkecampus

Sjømat
article image Foto: Camilla Jahren/Porsgrunds Porselænsfabrik

Denne uken har 17 unge kokkespirer fra hele landet deltatt på Kokkecampus i Oslo, en arbeidslivsorientert uke i regi av Norske Kokkers Landsforening.

26.06.2025 14:00 | Av Anette Uddén

Målet med uken er å inspirere og motivere de unge til deres fremtidige karriere som kokk og å gi dem et unikt innblikk i hva yrket innebærer i praksis.

Årets deltakere kommer fra 15 ulike videregående skoler, og programmet har vært både variert og lærerikt. Her har de unge fått dykke ned i alt fra kokkeuniformens betydning, til innsikt i matbransjens aktører som ASKO Servering, TINE og Santa Maria. 


Sild, taskekrabbe og sei 

Torsdagens høydepunkt var Masterclass med landslagskaptein Håvard Onsøyen og Josefine Arnesen, der deltakerne fikk en innføring i fine dining"-plating og arbeidet med noen av havets flotte råvarer: sild, taskekrabbe og sei.

Landslagskaptein Håvard Onsøyen anretter en av silderettene her etter fine dining-plating metoden. (Foto:Camilla Jahren/Porsgrund Porselen)


Skal inspirere flere til å spise norsk sjømat

Norges sjømatråd, Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag står samlet bak en samarbeidsavtale med NKL, gjennom merkevaren Godfisk.no. Målet med avtalen er å inspirere flere til å spise god norsk sjømat, og forsterke sjømatens posisjon som det fremste symbolet på norsk mattradisjon og kystkultur.

Norske kokker har vært avgjørende i arbeidet for å gjøre norsk sjømat til globale merkevarer. Det er viktig at våre særegne sjømatprodukter, som virkelig er i verdensklasse, får så høy synlighet som mulig – både hjemme og ute i den store verden. Med denne avtalen knytter vi Norges beste råvarer enda tettere til Norges beste kokker.

 


Følg Sildelaget på Instagram og Facebook for å holde deg oppdatert på flere slike nyheter.