Meny

Skal få nordmenn til å spise mer fisk

article image Foto: Norges Sildesalgslag/Sjømatrådet (2017)

Nordmenns sjømatkonsum har falt med 15 prosent det siste året og med 26 prosent over de siste fem årene. Dette vil Sjømatrådet gjøre noe med

09.03.2018 07:56

I sjømatnasjonen Norge spiser vi stadig mindre sjømat. Derfor inviterer Norges sSømatråd til innsiktseminar om hvordan vi kan snu trenden. Det blir også en markering av kommunikasjonskonseptet «3 i uka».

( les mer om 3 i Uka her)

 

Nordmenns sjømatkonsum har falt med 15 prosent det siste året og med 26 prosent over de siste fem årene. Nedgangen er størst blant unge under 34 år. I denne gruppen har fiskekonsumet falt med 46 prosent siden 2012.

Mandagens innsiktsseminar vil fokusere på mulighetsrommet for å øke sjømatkonsumet i aldersgruppen 18-40 år. Norges sjømatråd vil fylle kunnskapshull, inspirere og engasjere for økt samarbeid gjennom hele verdikjeden for å nå målet i intensjonsavtalen om å øke sjømatkonsumet med 20 prosent innen 2021.

Et viktig grep er kommunikasjonskonseptet  «3 i uka», som er særlig rettet mot aldersgruppen 18-40 år. Målet er å vise bredden av sjømatprodukter og hvor enkelt det kan være å tilberede sjømat.

 Velkommen til innsiktsseminar!

 

Tid: Mandag 12. mars, klokken 10.00-12.00

Sted: SALT (Langkaia 1) i Oslo.

 

Program:

09:30 Dørene åpnes

 

10:00 Innledning av administrerende direktør Renate Larsen, Norges sjømatråd
I sjømatnasjonen Norge spiser vi stadig mindre sjømat. Vi vil vinne også på hjemmebane.


10:15 Innledning av statssekretær Veronica Pedersen Åsheim, Nærings- og fiskeridepartementet  Myndighetenes rolle for å øke sjømatkonsumet


10:25 Ny konsumentinnsikt av markedsdirektør Kristin Pettersen, Norges sjømatråd og analytiker Alexander Staubert, Kantar TNS Mulighetsrommet for økt sjømatkonsum. Presentasjon av resultater fra undersøkelser i målgruppen 18-40 år.


11:00 Tidenes vinterolympier, småbarnsmor og fiskeelsker Marit Bjørgen

Muligheter for intervju fra kl 11:10 til kl 11:30. Avtales med Sjømatrådet.

11:10 Nudging til bedre sjømatvalg av direktør Knut Ivar Karevold, GreeNudge

Hvordan påvirke forbruker til å ta bedre valg


11:30 Samtaler med ulike sjømatstemmer:

Line Miriam Sandberg, statssekretær, Helse- og omsorgsdepartementet

Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge

Geir Skeie, gründer av Pink Fish og gullvinner av Bocuse d’Or


Dagens lunsjmeny er komponert av
Tom Victor Gausdal, sølvvinner av Bocuse d’Or

 

Det blir mulighet for egne intervjuer med foredragsholderne etter nærmere avtale.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Dag Sørli, kommunikasjonsrådgiver i Norges sjømatråd

E-post: [email protected]
Mobil: +47 970 16 311