Meny

Spiser mer enn dobbelt så mye kjøtt

article image Foto: Norges Sildesalgslag

Nordmenn spiser totalt ca 50 kilo kjøtt i året – eller 130 gram pr dag, mens vi spiser 18,1 kilo fisk og sjømat - tilsvarende knappe 50 gram hver dag.

14.08.2012 14:57
Tallene fra totalforbruket i 2010 viser at nordmenn spiser totalt ca 50 kilo kjøtt i året – eller 130 gram pr dag – uavhengig dyreslag. Det viser tall fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning.

Totalt har kjøttforbruket i Norge vært stabilt fra 2009 til 2010. Forbruket øker med henholdsvis 2,7 prosent på fjørfe og 1,7 prosent for svin på bekostning av forbruket av storfekjøtt som går ned 5,4 prosent.

Tall fra Eksportutvalget for fisk viser at det totale husholdningskonsum av kjøpt sjømat har vært jevnt stigende i perioden 1999 til 2010 sett under ett. Norsk husholdningskonsum var på 85 526 tonn i 2010, inkludert fisket selv og fått i gave. Dette er en nedgang på 2,7 prosent fra 2009.

Vi konsumerte i 2010 18,1 kg sjømat per person. Av dette er 17,2 kg kjøpt sjømat, og 0.9 kg fisket selv eller fått i gave.  

Hjemmekonsumet av sild (produktvekt) i Norge var 4 401 tonn i 2009, og gikk opp til 4 430 i 2010, noe som er en økning på 0,6 prosent. De største dagligvareproduktene på sild i Norge er sursild i spann og på glass. Sursild på glass har hatt en oppgang på 3,6 prosent til 1 103 tonn, mens sursild i spann er stabilt i forhold til året før på 1 074 tonn.



Tallene er hentet fra Eksportutvalget for fisk og Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning