Meny

Styret i Sildelaget videreføres

Årsmøte
article image Foto: Styret i Sildelaget. Av: Therese Tande/Norsk Fiskerinæring

Under årsmøtet i Sildelaget denne uken ble alle saker vedtatt som foreslått, og det sittende styret fikk tillit til å fortsette sitt arbeid.

22.05.2025 13:21 | Av Anette Uddén

Denne uken ble det 98. ordinære årsmøtet til Sildelaget avholdt på Thon Hotel Bristol i Oslo. Møtet forløp ryddig og effektivt, og alle saker på dagsorden ble vedtatt uten store diskusjoner. Onsdag 21. mai ble det også gjennomført valg av styre hvor alle styremedlemmene ble videreført fra det ekstraordinære styremøtet i november 2024. 


Styret i Sildelaget: 

  • Kjell Bjørnar Bakken, Styreleder (Kyst)

  • Jonny Lokøy, Nestleder (Ringnot) 

  • Solveig Strand, Styremedlem (Ringnot) 

  • Stine Ytterstad, Styremedlem (Ringnot) 

  • Alexander Nygård, Styremedlem (Felles Ringnot/Trål)

  • Celius Eidesvik, Styremedlem (Trål)

  • Sigrid Aune Mathisen, Styremedlem (Kyst)

  • Bjørn Sørli Waage, Styremedlem (Kyst)

  • Siri A. Meling, Styremedlem (Ekstern)

  • Ola Honningdal Grytten, Styremedlem (Ekstern)

  • Bjørg Helen Nøstvold, Styremedlem (Ekstern)

  • Roald Oen, Styremedlem (Ansattes representant) - Ny representant for de ansatte

  • Åsta Berge, (Ansattes observatør) - Ny observatør for de ansatte 

OBS! På bildet øverst er styret avbildet, men styremedlemmene Stine Ytterstad og Bjørn Sørli Waage var ikke tilstede når bildet ble tatt. 

Kulinarisk høydepunkt med sild og makrell

Tirsdag 20. mai startet med åpning og musikalsk innslag, etterfulgt av konstituering. Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen innledet om fiskeripolitikk, og administrerende direktør Jonny Berfjord orienterte om lagets virksomhet og strategiprosessen. 


Jonny Berfjord under sin orientering av ordfører- og valgordningen. (Foto: Sildelaget/Roar Bjånesøy)

Et av høydepunktene under første møtedag var lunsjen, hvor landslagskokker fra Norske Kokkers Landsforening bidro med serveringen. Med sild og makrell i hovedrollen fikk deltakerne servert en smakfull og kreativ meny som bestod av følgende: 

  • Sild med perlepoteter, økologisk ferskost fra Grøndalen gård, syltet delikatesseløk og urtesalat.

  • Rå-marinert makrell med vårløkmajones, jalapeños, sjalottløk og agurk. 


Kokker fra Norske Kokkers Landsforening Fra venstre: Nils Flatmark, Andreas Enger Fjellheim og Espen Wasenius. (Foto: Sildelaget/Anette Uddén)

Etter lunsj fortsatte dagen med viktige foredrag om den endrede verdenssituasjonen og hva dette betyr for norsk politikk og den pelagiske næringen, samt evaluering av ordfører- og valgordning, vedtektsendringer og status for sildeprosjektet før gruppemøter og festmiddag.


Sigbjørn Aanes fra First House holdt et interessant innlegg om hvorfor politikk er blitt viktigere for butikken, og la også fram hva som står i partiprogrammene til noen av partiene i forhold til fiskeri. (Foto: Sildelaget/Anette Uddén)

Onsdag 21. mai stod bestandssituasjonen for pelagiske arter i fokus, presentert av Espen Johnsen ved Havforskningsinstituttet. Dagen inkluderte også de vanlige årsmøtesakene før valg av styre ble vedtatt som siste sak. 

Vi takker alle deltakere for engasjementet og bidragene under årets årsmøte. 
Gikk du glipp av noe? Se opptak fra begge møtedagene her: