Vet for lite om hvordan fisk i kosten virker inn på helsen vår.
Fisk og annen sjømat er en god kilde til mange viktige næringsstoffer, blant annet proteiner, marine omega-3 fettsyrer, vitamin D, Vitamin B12, jod og selen. Mange av næringsstoffene finnes i liten utstrekning i andre matvarer.
14.08.2012 14:49
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) har et program for sjømat og helse hvor de blant annet forsker på hvordan fisk og annen sjømat virker på den fysiske og mentale helsen, og om fisk og annen sjømat kan være med å forebygge livsstilsykdommer,skriver matportalen.no.
NIFES mener vi vet for lite om hvordan fisk og annen sjømat i kosten virker inn på helsen vår.
Til nå har man hovedsakelig bare studert næringsstoffene som er spesielle for fisk enkeltvis, og ikke som en del av en helhet. Det er kanskje særlig marine omega-3 fettsyrer som er studert på denne måten, og man har da sett på effektene av ulike fiskeoljer eller kapsler med marine omega-3 fettsyrer og ikke effektene av å spise selve fisken.
Fisk er så mye mer enn marine omega-3 fettsyrer, og vi må vite mer om hvilken betydning disse andre komponentene har, sies det på matportalen.no
Dette er vanskeligere å undersøke fordi man da må studere helseeffektene av mange ulike næringsstoffer og andre komponenter samtidig.
NIFES mener vi vet for lite om hvordan fisk og annen sjømat i kosten virker inn på helsen vår.
Til nå har man hovedsakelig bare studert næringsstoffene som er spesielle for fisk enkeltvis, og ikke som en del av en helhet. Det er kanskje særlig marine omega-3 fettsyrer som er studert på denne måten, og man har da sett på effektene av ulike fiskeoljer eller kapsler med marine omega-3 fettsyrer og ikke effektene av å spise selve fisken.
Fisk er så mye mer enn marine omega-3 fettsyrer, og vi må vite mer om hvilken betydning disse andre komponentene har, sies det på matportalen.no
Dette er vanskeligere å undersøke fordi man da må studere helseeffektene av mange ulike næringsstoffer og andre komponenter samtidig.