Vil ha flere unge fiskespisere
"Vi vet at nordmenn spiser for lite fisk, og det gjelder særlig barn og unge. Gode vaner starter tidlig, og det er viktig å vise barn og unge hvor godt fisk og sjømat kan smake"
06.12.2016 12:21Fiskeriminister Per Sandberg vil at flere barn og unge skal få
gode opplevelser med fisk og sjømat. Nå skal seks millioner kroner
deles ut til prosjekter over hele landet.
- Vi vet at nordmenn spiser for lite fisk, og det gjelder særlig
barn og unge. Gode vaner starter tidlig, og det er viktig å vise
barn og unge hvor godt fisk og sjømat kan smake. Da trenger vi gode
sjømat-ambassadører over hele landet som kan skape de gode
opplevelsene, sier fiskeriministeren.
Sjømat - en viktig del av et sunt og variert kosthold
Under tilskuddsordningen "Sjømattiltak" gir Nærings- og
fiskeridepartementet støtte til prosjekter som bidrar til å gi unge
gode smakserfaringer med fisk og skape gode kostholdsvaner tidlig i
livet, og som på sikt er med på å øke sjømatkonsumet hos den norske
befolkningen.
Nærings- og fiskeridepartementets tilskudd til sjømattiltak for
2016
|
ØSTLANDET |
|
|
NM i Sjømathandel 2016 under Matstreif i Oslo/NSL |
50.000 |
|
Geitmyra matkultursenter for barn |
923.400 |
|
SØRLANDET |
|
|
"Hils på fisken"/Jentan på Båly |
83.000 |
|
VESTLANDET |
|
|
"Et fisk - bli friskare"/Knarvikmila |
50.000 |
|
"Blå fristelser" under Gladmatfestivalen i Stavanger/ Gladmat AS |
200.000 |
|
"Fra fjord til bord"/Klippfiskakademiet |
300.000 |
|
MIDT-NORGE |
|
|
Sjømatsatsing på Trøndersk Matfestival/ |
200.000 |
|
NORD-NORGE |
|
|
Sjømattiltak under Arctic Volleyball Camp/ |
50.000 |
|
"Fra hav til gaffel"/Kigok kunnskap & opplæring |
20.000 |
|
NASJONALT |
|
|
"Norsk Smaksskule"/Norsk Kulturarv |
500.000 |
|
|
|