Rundskriv 10/25 Behandling av pelagisk råstoff til konsum
I Rundskriv 10/25 (Se PDF ovenfor) er det inntatt relevant informasjon om kvalitet og andre krav i forbindelse med leveranser til konsum. Vi har her plukket ut det som er viktig for pelagisk side, særlig i forbindelse med å bevare kvalitet ved leveranse av pelagisk fisk.
Med stadig økende fokus på kvalitet og mattrygghet er det naturligvis viktig å være skjerpet på dette området. Målet er derfor en økt bevisstgjøring om og fokus på kvalitet og å sikre forbrukerne et høyt vernenivå med hensyn til matvaretrygghet, og at dette blir fulgt opp i praksis.
Råstoffets kvalitet skal bevares fra det tas opp fra sjøen og helt frem til konsumentene. All mat til human-konsum skal være trygg, frisk og sunn å spise, og langs hele verdikjeden. Fangster med avvikende kvalitet i forhold til kravene, kan vrakes/mottas til redusert pris.
Viktige hensyn:
Hygiene og Rehold
Opptak, oppbevaring og transport av pelagisk råstoff
Fersk fisk og ferske fiskevarer
Levering av fiskeråstoff
Egenkontrollsystem
Offentlig kontroll